Prova våra kurser som du kan göra på egen hand

Du kan prova någon eller några av dessa kurser för att själv uppleva att du får det att fungera. Du får mer närvaro med din häst, den blir starkare, lär sig använda sina bärande muskler och blir mer rakriktad.

Vad är det som skiljer oss på Drangelska Ridinstitutet från andra utbildare av ryttare och häst? Det handlar om ett förhållningssätt till hästen där ni blir ett team och där du jobbar med de små detaljerna för att få stora resultat.

Prova några av våra korta kurser för att få ett hum om vad utbildningarna "Lyft din ridning" innehåller. 

På bilden visar Christina Drangel hur långtygling går till. Se mer om den kursen här nedanför.

Boozieochjag

Kurser för harmonisk samvaro och rakriktning

Ge dig själv och din häst chansen till mer harmoni och samspel genom att jobba tillsammans med rakriktning, beröring och närvaro.


Rakriktande longering

Longering är ett fantastiskt sätt att rakrikta hästen på. I varje fall om du använder dig av rakriktande longering.

I den här videon berättar Christina Drangel varför Rakriktande longering och träning av flexormönstret (magmusklerna) ger dig en friskare häst. Här får du reda på hur det går till och du får också lära dig mer om hur hästen bör stå på sina ben.

Kursen kostar 399 kronor och du hittar den genom att klicka på bilden här ovanför eller på rubriken.

Ridning i lutning

Är det i naturen som du tränar din häst? Då är det också här du ska lägga fokus på att rakrikta den.

När du rider i lutning förstärks hästens snedhet och den känns tydligare för dig. Då kan du också använda lutningen till att rakrikta din häst. 

Introduktionskursen till Ridning i lutning är till dig som bättre vill ta tillvara möjligheten att rakrikta din häst i naturen. Den kostar 550 kronor. Klicka på bilden ovan eller på rubriken så hittar du den.

Skritta fram i närvaro

Att skritta fram kan ju kännas som ett nödvändigt ont för den som är stressad och snabbt vill sätta igång med sitt ridpass.

Men du anar säkert att det är när du skrittar fram som du lägger grunden för en närvaro med din häst. Just det fokus som behövs för att få harmoni i din ridning.

Här kan du lyssna och andas och låt stressen bara rinna av dig och er. Både avsuttet och uppsuttet. Ljudfilen kostar 399 kronor. Klicka på bilden eller på rubriken ovan, så får du hem den.

Introduktion till beröring

Ibland är det själva samvaron som är viktig med hästen. Kanske kan du inte rida just nu, kanske är din häst skadad. Eller så vill du bara ha en lugn stund i stallet.

Introduktion till beröring ger dig kunskap om olika metoder för att sänka stressnivån, neutralisera spänningar och återskapa kontakt med delar av kroppen som hästen kanske har blockerat bort.

För 499 kronor är kursen din. Klicka på bilden eller på rubriken ovan så kommer den till dig.

Tre vackra affischer

Se detaljerade bilder av hästens muskulatur, skelett och triggerpunkter. Vi har tryckt upp de tre separata bilderna på slitstarkt papper i A3-format så att du kan hänga upp dem i stallet och ha nära till hands när du vill massera din häst, undersöka en skada eller jobba med beröring. 

Mer om beröring och hur du jobbar med "Ttouch" kan du lära dig genom att gå kursen Introduktion till beröring som du hittar här bredvid.

Varje affisch kostar 250 kronor, inklusive porto inom Sverige. Klicka på bilderna ovan eller på rubriken så får du mer information om hur du beställer dem.

Långtygling

Rakriktande långtygling ger dig möjlighet att arbeta hästen utan belastning av ryttarens vikt och eventuella snedhet. Bra att använda för igångsättande av din konvalescent, unghäst eller helt enkelt en häst som har behov av skonsamt och ändå stärkande arbete avsuttet.

Dessutom får du här lära dig ett förhållningssätt till hästen som du alltid kan använda när det inte blir som du tänkt dig i utbildningen av hästen - vilket garanterat kommer att hända.

Kursen är nu utökad och innehåller även övningar för att rakrikta hästen, beröringsövningar och övningar till dig som ryttare. Den kostar 990 kronor och du får hem den genom att klicka på bilden eller på rubriken ovan. 

Vill du köpa till handledning för 350 kr med vår långtyglingsexpert, så går det också bra via denna länk.