Drangelska Ridinstitutet 

Kunskap om hästen – Inlevelse med ryttaren – Problemlösning för ekipaget

 

 


På Drangelska Ridinstitutet vill vi se till helheten: Ryttaren – Hästen – Ridningen

Vi strävar efter att vara uppriktiga och gå på djupet i våra utbildningar. Vad ligger bakom det problem du som ryttare kan uppleva? Vi går in för att undersöka detaljerna och förstå hästhållning som en strävan mot hälsa, harmoni och samverkan mellan människa och häst. Ridning ser vi som en konstform.

Dessa tankar ligger bakom skapandet av Drangelska Ridinstitutet, sökandet efter detta har tagit oss runt i världen.

Vår målsättning är att utifrån hästens bästa göra det möjligt för dig att bli en bättre ryttare oavsett hur du ser ut, din ålder, bakgrund, erfarenhet eller vilken häst du har. 

Våra kurser summerar beprövad kunskap och mångåriga erfarenheter av utbildningar vi gått och av att undervisa tusentals ekipage. Du får tillgång till vår kunskap även om du inte kan komma till oss.

TaboorakriktningridhusetBrollsta2020ht

Christina Drangel, grundare av Drangelska Ridinstitutet

Ridlärare sedan 38 år. Utbildar hästar och ryttare både avsuttet och uppsuttet.

- Jag vill bidra till att göra det bättre för våra hästar. Att de blir utbildade och inte bara ridna. Det gör mig så ont att se hur fel hästar rids idag. Att se så många göra saker som magkänslan protesterar mot, som snarare än att bli bättre gör hästarna motvalls och till och med leder till belastningsskador. Det är ju helt i onödan. Det finns en annan väg. Den vill jag så gärna dela med mig av.

- Därför har jag gått många kompletterande utbildningar och skapat kurserna Lyft din ridning - flera nivåer. 

Christina Drangel har studerat med både Sally Swift (Centrerad Ridning), Linda Tellington-Jones (TTEAM-metoden), Kurd Albrecht von Ziegner, Anja Beran & Mia Segal (Feldenkrais) med flera.

Utbildad inom:

  • TTEAM-metoden (practitioner)
  • Centrerad ridning 
  • Feldenkrais (två långa utbildningar) 
  • Body psychotherapy
  • Coachutbildning

 Christina Drangel innehar tysk B-tränarlicens sedan 1989.

"Idag kan jag vila i övertygelsen att jag vet att jag kan visa dig hur du kan gymnastisera din häst så att den blir stark, samarbetsvillig och glad."

Team Drangelska Ridinstitutet

Vi har tillgång till handplockade veterinärer, hovslagare, hästfysioterapeuter, akupunktörer, sjukgymnaster, med flera som alla har minst 15 års erfarenhet av sin profession.

Vårt team har även egen erfarenhet av att rida, vilket vi värdesätter högt. Bilden: Jeanette Lönnberg-Gavazzeni, som leder flera av våra frågestunder i onlinekurserna.

Jeeanettelonnberggavazzeni-750w-1000h
Boka kurs