Studera Integrerad Ridkonst

Förbättra ditt ridkunnande   

Lär dig utbilda hästar

Bli Diplomerad Ridlärare i IR*
   * Det är inte tvingande att ta examen och bli diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst 

Vill du också...

 • Fördjupa dina egna ridkunskaper 
 • Lära dig hur man utbildar en häst från grunden
 • Vara med och skapa väl fungerande ekipage
 • Guida andra i Integrerad Ridkonst

Integrerad Ridkonst ger dig möjligheter

Nyckeln till en sund, stark och samarbetsvillig häst ligger i hur du utbildar den. Hur du gör övningarna i ridhandboken, inte att du gör dem.

Här får du lära dig att utbilda din häst från grunden med fokus på rakriktning och lösgjordhet. Dessa två bildar grunden för ett samspel i balans och harmoni. Hästen uppmuntras till självbärighet genom hela grundutbildningen. Något som är en förutsättning för att den lätt ska kunna samla sig och bära dig med lätthet.

Kort sagt får du lära dig ridning som är bra för hästen. Och du kommer att kunna avgöra ifall den ridning du ser är det. Eller om den faktiskt är rent skadlig för hästen. 

Du kommer att känna dig trygg i att utbilda din häst på ett gynnsamt sätt. Samtidigt får du verktygen till hur du kan förmedla dina kunskaper till andra på ett pedagogiskt och effektivt vis. 

Investering som lönar sig på flera plan

Samtidigt som du förbättrar din egen ridning avsevärt, och lär dig hur du utbildar hästen till att bli stark och självbärig, så lägger du också grunden för en sysselsättning som ridlärare. Det är en investering som du kommer att ha glädje av för all framtid oavsett om du vill undervisa andra eller ej.  

Om du redan är verksam som ridlärare kommer det integrerade förhållningssättet tillsammans med nya insikter att ge dig näring till din undervisning för lång tid framåt. Dessutom får du tillgång till ett nätverk av likasinnade inom den Integrerade Ridkonsten och möjligheten att fortsatt förkovra dig genom fördjupningskurser. 

Så här tycker de som har gått utbildningen

 • Drangelska Ridinstitutet

  “Efter att ha jobbat som instruktör i drygt 20 år började jag på utbildningen i Integrerad Ridkonst. Den har tillfört otroligt mycket till min egen ridning och därmed till mina elever.
  Jag rekommenderar den här utbildningen till alla som vill gå ett steg längre i sin ridning och vill ha en djupare förståelse för den!”

  Ridinstruktör & Diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst

 • Drangelska Ridinstitutet

  “Den bästa investeringen jag gjort!
  Jag rekommenderar utbildningen till alla som vill ta ett stort kliv framåt och utvecklas. Utbildningen ger dig bra verktyg för att utveckla din egen ridning och kroppsuppfattning. Det ger en bättre förståelse så att du kan förmedla dina kunskaper eleverna. Det bästa av allt är att man får tillgång till ett fantastiskt nätverk av kollegor!”

  Diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst

 • Drangelska Ridinstitutet

  “Utbildningen har lärt mig att samspela med min häst på ett holistiskt hållbart sätt. Den är fri från prestige och prestation. Jag har fått kunskap och möjlighet att utvecklas i min takt som hobbyryttare. Att uppleva hur min häst blir starkare, gladare och piggare av den gymnastiserande ridningen, arbetet vid handen, TToucherna och TTeam är ren lycka. Rekommenderas till dig som vill njuta fullt ut med din häst på ett glädjerikt och hållbart sätt.”

  Ledarutvecklare & Diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst

 • Drangelska Ridinstitutet

  “Utbildningen har gett mig en djupare insikt i hästens rörelsemönster och förklaringar på varför hästen gör si eller så i olika situationer.
  Jag uppskattar helheten; att vi går på djupet och anpassar ALLT efter VARJE hästs behov både fysiskt och psykiskt, att den innehåller många olika typer av träning, både avsuttet och uppsuttet.
  Efter utbildningen kände jag mig som en fullt utbildad personlig tränare för häst. Samtidigt insåg jag hur lite jag kunde om hästar och vilken ocean av kunskap som finns. Min nyfikenhet och resa har bara börjat. Resan är målet och jag njuter av varje dag framåt i lärandet.”

  VD XLoutdoor & Diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst

 • Drangelska Ridinstitutet

  “Jag har under alla mina år som hästägare sökt en inriktning där det finns en röd tråd som går att följa från dag ett, både när det gäller ridningen och det avsuttna arbetet. Det här är en helt unik utbildning som ger dig oerhört mycket kunskap och förståelse, för vad som krävs för att utvecklas som ryttare. Du får lära dig hur du på bästa sätt guidar din häst till att bli stark och hållbar. Jag rekommenderar den här utbildningen till alla som vill utforska och utveckla sin ridning.”

  Diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst