Prova några av våra kurser, så ser du lite av vad vi har att erbjuda

Vill du veta mer om varför våra kurser får det att fungera? Vad som skiljer oss från andra utbildare av ryttare och häst?

Det handlar om ett förhållningssätt till hästen där ni blir ett team och där du jobbar med de små detaljerna för att få stora resultat.

Du kan prova några av våra korta kurser för att få ett hum om vad utbildningarna innehåller.

På bilden visar Christina Drangel hur långtygling går till.

Boozieochjag

Kurser för samvaro och rakriktning

Ge dig själv och din häst chansen till mer harmoni och samspel genom att jobba tillsammans med rakriktning, beröring och närvaro.


Rakriktande longering

Longering är ett fantastiskt sätt att rakrikta hästen på. I varje fall om du använder dig av rakriktande longering.

 I den här demon berättar Christina Drangel varför Rakriktande longering och träning av flexormönstret (magmusklerna) ger dig en friskare häst. Här får du reda på hur det går till och du får också lära dig mer om hur hästen bör stå på sina ben. Den här kursen kostar 399 kronor och du hittar den genom att klicka på bilden här ovanför.

Ridning i lutning

Är det i naturen som du tränar din häst? Då är det också här du ska lägga fokus på att rakrikta den.

När du rider i lutning förstärks hästens snedhet och den känns tydligare för dig. Då kan du också använda lutningen till att rakrikta din häst. Den här Introduktionskursen till Ridning i lutning är till dig som bättre vill ta tillvara möjligheten att rakrikta din häst i naturen. Den kostar 550 kronor. Klicka på bilden så hittar du den.

Skritta fram i närvaro

Att Skritta fram kan ju kännas som ett nödvändigt ont för den som är stressad och snabbt vill sätta igång med sitt ridpass. Vi vet att det snarare är när du skrittar fram som du lägger grunden för en närvaro med din häst som behövs för att få harmoni i din ridning.

Här kan du lyssna och andas och låt stressen bara rinna av dig och er. Både avsuttet och uppsuttet. Ljudfilen kostar 399 kronor. Klicka på bilden ovan, så får du hem den.

Introduktion till beröring

Ibland är det själva samvaron som är viktig med hästen. Kanske kan du inte rida just nu, kanske är din häst skadad. Eller så vill du bara ha en lugn stund i stallet.

Introduktion till beröring ger dig kunskap om metoder för att sänka stressnivån, neutralisera spänningar och återskapa kontakt med delar av kroppen som hästen kanske har blockerat bort. För 499 kronor är den din. Klicka på bilden så kommer den till dig.

Tre vackra affischer

Se detaljerade bilder av hästens muskulatur, skelett och triggerpunkter. Vi har tryckt upp bilderna på ett slitstarkt papper i A3-format så att du kan hänga upp dem i stallet och ha nära till hands när du vill massera din häst, undersöka en skada eller jobba med beröring. Mer om det kan du lära dig genom att gå Prova på-kursen Introduktion till beröring.

Varje bild kostar 250 kronor, inklusive porto inom Sverige. Klicka på bilderna ovan så får du mer information om hur du beställer dem.

Långtygling

Rakriktande långtygling ger dig möjlighet att arbeta hästen utan belastning av ryttarens vikt och eventuella snedhet. Bra att använda för igångsättande av din konvalescent, unghäst eller helt enkelt en häst som har behov av skonsamt och ändå stärkande arbete avsuttet.

Dessutom får du här lära dig ett förhållningssätt till hästen som du alltid kan använda när det inte blir som du tänkt dig i utbildningen av hästen - vilket garanterat kommer att hända. Kursen kostar 550 kronor och du får hem den genom att klicka på bilden.