Hitta vägen framåt i din ryttarutbildning!

Du som vill

 • bli ditt bästa ryttarjag och utveckla ytterligare mer närvaro med hästen

 • hitta andra vägar än att kämpa för att få hästen att gå i form

 • vara säker på vad som är hållbar och gynnsam träning för din häst

 • få verktygen för ridning i lätthet

 • ha en häst som är avspänd och lösgjord och har styrkan att bära sig själv

 • undvika skador och dyra veterinärbesök

 • följa en utbildningsresa med en helhetssyn på allt som har med hästen att göra


Boka din plats här och sätt igång redan idag!
TaboorakriktningridhusetBrollsta2020ht
Skärmavbild 2021-08-09 kl. 22.13.55

I Lyft din ridning - Del 1 lär du dig:

 • hur du kan rida och träna din häst som gör den liksidig, lösgjord och samarbetsvillig. Du får lära dig vad som gör din häst självbärig, första graden av samling
 • att känna hästen genom sitsen i stället för att oroa dig över det som inte fungerar i sitsen 
 • en metod att träna först avsuttet och sedan uppsuttet för att det ska vara lättare att förstå
 • hur man lägger upp utbildningen av hästen så att övningarna kommer i rätt ordning. Det är en förutsättning för att du ska lyckas

 

Klicka här och boka din plats!

På fyra månader kommer du att fortsätta utveckla dig till en bättre ryttare och utbildare av din häst än du någonsin kunnat föreställa dig.

Ge 2022 en bra utbildningsstart!

Första frågestunden är den 27 januari. Boka i god tid så kan du vara säker på att få en plats! 

 • Drangelska Ridinstitutet

  Har fått träna min sits och hur bogarna fungerar. Så roligt! Christina, dina råd och tips i kursen har varit så bra! Rekommenderar verkligen din kurs även för ridskoleryttare.

 • Drangelska Ridinstitutet

  Den här kursen ger mig så mycket kunskaper och insikter. Både om mig själv som ryttare och om min hästs behov av ett nytt grundtänk från mig angående vår träning

 • Drangelska Ridinstitutet

  Jag vill verkligen tacka för en suverän kurs! Jag har gått onlinekurser tidigare men aldrig haft så mycket relevant material och stöd att tillgå. Mycket bra med ett sånt djup och att få bakgrunden till övningarna. Materialet är perfekt att hämta inspiration ifrån när motivationen är låg. Ser fram emot en uppföljning!

Detta är vad du får:

5 Moduler med övningar:

- till dig som ryttare, avsuttet 

- till din häst utan ryttare

- till er båda

Direkt när du har säkrat din plats får du tillgång till Modul 1. Sen kommer modulerna med några veckors mellanrum. 

Tillgång till en sluten Facebookgrupp med studiekamrater
Här finns dina studiekamrater som du kan peppa och följa och här får du inbjudan till veckans frågestund. 

Frågestunderna ger dig återkoppling

Du kan inte missa en frågestund.

Teamet på Drangelska Ridinstitutet svarar på dina frågor. Du lägger in din fråga, med eller utan filmklipp eller bilder i förväg när det passar dig. Sen kan du se svaren efteråt. Du kan alltså inte missa en frågestund.  

Tillgång till allt material i ett år

När du går kursen Lyft din ridning - Del 1 har du tillgång till allt kursmaterial i ett år. Efter kursen kan du fortsätta på nästa nivå, Del 2. Eller stanna kvar på den nivå där du är tills att du känner dig redo att gå vidare.

Gå direkt till bokningen här!
7J6A5283

Du har en fantastisk möjlighet

att bli en bättre ryttare på riktigt!

Många ryttare känner att de har ridit mycket och länge och ändå så är det samma tragglande. En del tror att det måste vara så, att det inte finns något annat, enklare, roligare och mer angenämt sätt.

Men det gör det! Det är fortfarande mycket jobb, men med mindre motstånd och kamp och mer i samklang med hästens natur. 

I Lyft din ridning kan du känna tillit till utbildningsprocessen. Kursen ger dig en röd tråd att följa framåt. Du behöver inte  leta och byta metod eller utrustning när ett nytt mode dyker upp.

 

Skärmavbild 2021-09-02 kl. 12.00.16

I Lyft din ridning - Del 1 får du övningar

 • ...till dig avsuttet så att du blir medveten om dina mönster och hur du kan förändra dem.
  Du stärker även din mentala kapacitet som ryttare och få styr på dina tankar
 • ...för hästen utan ryttare med olika beröringstekniker och manipulationer som gör din häst mer kroppsmedveten och lösgjord och får den att må bättre
 • ...för att kunna arbeta hästen från marken. Vi går igenom långtyglingens grunder, arbete vid handen samt ledövningar som ger din häst chansen att förstå och bli stark innan du belastar den med din vikt
 • ...som du kan använda som måttstock på vad din häst har förstått om lösgjordhet och liksidighet och som bildar den nödvändiga grunden för fortsatt utbildning

Du får också

 • möjligheten att delta i regelbundna frågestunder under fyra månader
 • materialet i pdf-format så att du kan skriva ut det och ta med till stallet
 • tillgång till materialet i ett år. (Vid det laget är det integrerat i din stallvardag.)

 

Ordinarie pris för kursen är 10 950 kr.

Antalet platser är begränsat så boka din plats nu! 

Säkra din plats här Vill du delbetala, klicka här!

I Lyft din ridning - Del 1 ingår fem moduler:

1&2: Grundförutsättningar hos häst och ryttare, analys och första övningarna

Du får verktyg för att återigen kontrollera hur din häst är sned, vad den har för grundförutsättningar för arbete och hur den är oliksidig. Fördjupad genomgång av utrustning samt hovstatus. Planen framåt. Dina förutsättningar; medvetenhet, oliksidighet, tankar (mindset), fokus och utbildningsupplägg.

"När du vet var du är och vad du gör så kan du börja göra det du vill." 

3: Flexor- och extensormönster, grunden för en självbärig och senare samlad häst 

Vilka muskelgrupper ska din häst bära dig med? Vilka är tecknen på att den inte gör det? Du får övningar kopplade till det. Vi fortsätter att undersöka uppbromsningsmuskulaturens funktion. Du får fler övningar med vilka du kan koppla på flexormönstret. Du lär dig förutsättningen för korrekt samling och att skola blicken. 

"När du vet hur din häst kan bära dig utan ta skada och skolat ditt öga till att se detta, är det lätt att välja rätt övningar." 

4: Kroppskännedom hos häst och ryttare samt långtygling

I denna modul får du övningar för kroppsmedvetenhet samt tankemodeller och strategier. Vi går igenom grundläggande beröringsteknik för att förbättra hästens kroppsmedvetenhet, vilket också reducerar onödig spänning. Teorin kring sitsen och gravitationen. Här ingår också grunderna i långtygling så att du kan stärka och skola din häst avsuttet. 

"Nu kan du känna din kropp på ett nytt sätt och har fler och bättre möjligheter att använda den. Detsamma gäller din häst."

5: Övningar som förbättrar liksidigheten

Sitsen i funktion, det vill säga i rörelse. Du får ledövningar för en bättre kroppsuppfattning i rörelse hos hästen, vilket även utvecklar din kroppsuppfattning, koordination och timing. Fler övningar på lång tygel för att påverka rakriktningen. Nästa nivå av beröringsövningar som stärker bandet till din häst. 

"Nu börjar grunden för självbärighet att sitta. Du kan växla mellan uppsuttet och avsuttet arbete beroende på väder, dagsform och träningsupplägg. Du besitter ett en bra grund för din träningsvardag. Det är roligt nu!"

 Kunskap är lätt att bära  

 • Lyft din ridning - Del 1 ger dig tillgång till Modul 1 direkt.
 • Första frågestunden är vid kursstart den 27 januari.
 • Två veckor innan blir du inbjuden till din studiegrupp på Facebook. 
 • Därefter ses vi varannan vecka med totalt 8 tillfällen.
 • Utbildningsplatsen är där du vill med din dator eller mobiltelefon.

Bli en bättre ryttare!

För att bli en bättre ryttare behöver du bli medveten om vanemässiga mönster i kroppen. Hur du går och står och tänker och känner. Likadant är det med din häst och också dess emotionella reaktioner på utbildningen.

Många ryttare tänker att de bara ska rida: ofta och mycket, så att svetten lackar eller så försiktigt som möjligt. De blir frustrerade över att det ändå inte känns harmoniskt eller att hästen visar ovilja eller är stökig och stressad, eller till och med blir halt - igen. 

I vår kurs Lyft din ridning - Del 1 lär du dig att ändra dessa vanemässiga mönster till sådana som är bra för dig och din häst. Kroppsligt och mentalt. En medveten ryttare är en ryttare som utvecklas. Allt kommer att gå så mycket lättare. Glöm kamp, skav, motstånd och spänning!  

Du kan ta dig steg för steg genom processen och utbilda din häst till att vara gediget liksidig, lösgjord och självbärig. Detta oavsett om din häst är äldre, unghäst eller en häst under igångsättning efter en skada. Eller om du rider på ridskola.

Kursen ger dig tillgång till allt kursmaterial i ett år. Därefter kan du fortsätta till nästa nivå, Del 2. Vill du stanna kvar och fördjupa dig på den nivå 1 där du är, så går det också bra att gå om. Vi fortsätter att ge dig stöd och goda råd på din väg framåt.

Den här kursen är för dig som:

Vill veta att din ridning gör din häst stark och är bra för den

Längtar efter att ha en god känsla när du lämnar stallet

Gillar att ha en röd tråd att följa

Söker ett utbildningskoncept som leder framåt oavsett vilken sorts häst du har

Den här kursen är inte för dig som:

Tror att någon annan ska göra jobbet

Tror på quickfix och inspänningstyglar

Vill fortsätta att göra som du alltid gjort

Tänker att din häst bara är dum och ovillig

Härmar andra ryttare med helt andra förutsättningar


Jag heter Christina Drangel och är ridlärare sedan 38 år

Min strävan är att göra det möjligt för dig att bli en bättre ryttare oavsett hur du ser ut, din ålder, bakgrund, erfarenhet eller vad för häst du har.

Du måste vara villig att göra jobbet. Jag kan lova dig att det kommer att vara väldigt roligt för det gör skillnad, nästan direkt. Du kommer att bli medveten om vad som inte fungerar men du kommer också att få redskap som gör att det går så mycket bättre.

Jag vill bidra till att göra det bättre för våra hästar. Att de blir utbildade och inte bara ridna. Det gör mig så ont att se hur fel hästar rids idag. Att se så många göra saker som magkänslan protesterar mot, som snarare än att bli bättre gör hästarna motvalls och till och med leder till att bryta ner den. Det är så helt i onödan. Det finns en annan väg. Den vill jag så gärna dela med mig av.

Jag har gått många kompletterande utbildningar för att du ska slippa detta och därefter skapat en serie kurser som ska hjälpa dig att Lyfta din ridning - flera nivåer. 

Den här online-kursen summerar mina mångåriga erfarenheter av att undervisa och gör den tillgänglig för dig även om du inte kan komma till mig.

Lite om min bakgrund: Innehar tysk B-tränarlicens, är utbildad i Feldenkraismetoden, Certifierad Senior Business coach och har 38 års erfarenhet av att utbilda hästar och ryttare. Jag har både ridit på ridskola och på galoppen. Därtill har jag 8 års intensiva häststudier i Tyskland med fälttävlan i fokus. 

EgoochTaboo

Studier online – är det svårt och trassligt eller alldeles underbart?

Allt du behöver är en mobiltelefon och/eller en dator

Den portal vi använder för kursen heter Simplero och vid starten får du ditt unika användarnamn och lösenord som du använder för att komma in i portalen när som helst. Kursen är upplagd över åtta veckor. Du har tillgång till allt material i ett år.

Du får modulerna allt eftersom kursen fortskrider. Om du känner att du inte riktigt är klar med de föregående övningarna kan du ändå prova de nya. Har du inte hunnit, fortsätter du bara i din takt. Om det är något som är helt omöjligt kan du avvakta med det ett litet tag och sedan försöka igen. Du kan jobba på utan stress och du tar med dig lektionen dit du vill i din mobil eller dator.

Har du hörlurar kan du lyssna ”hands-free” medan du rider eller pysslar med hästen. Och det är lätt att gå tillbaka och lyssna en gång till eller se en video ytterligare gånger för att verkligen ta in lektionen.

Vissa lektioner är möjliga att skriva ut så att du kan spara dem och gå tillbaka även när du inte längre har tillgång till materialet på portalen. 

Tveka inte att starta din kurs redan nu!

Här bokar du din plats! Betala gärna i flera omgångar