Integrerad Ridkonst

 Hållbar ridning - Individuellt tilltal - Engagemang 

 

 

 

 

 

 

 


"Ridning ska vara välgörande och roligt för både häst och ryttare, 
en stund av samvaro som båda ser fram emot."

Dessa tankar ligger bakom skapandet av Integrerad Ridkonst. Sökandet efter detta har tagit mig runt i världen. Jag sökte upp både Sally Swift, Linda Tellington-Jones & Mia Segal bland andra, för att förstå hur detta ideal skulle omsättas i praktiken.

Jag har lärt mig Centrerad ridning och TTEAM-metoden (practitioner), Feldenkrais (två långa utbildningar) och Body psycho therapy. Studierna pågår sedan snart 40 år och är lika spännande nu som då. Idag kan jag vila i övertygelsen att jag vet hur jag kan visa dig hur du kan gymnastisera din häst så att den blir stark, samarbetsvillig & glad.  

Utbildningskonceptet

Det är först när du blir medveten om nuläget i din kropp som du kan utvecklas som ryttare och även utbilda din häst på ett hållbart sätt. När du sedan också blir medveten om vilka tankar och känslor som dominerar dig så har du chansen att ändra dessa så att de stöttar dig, istället för hindrar dig. 

I Integrerad Ridkonst har jag samlat verktygen som skapar en tänkande, medveten och smidig ryttare med god inverkan. Du behöver inte sortera och leta. Det har jag redan gjort. Jag har hittat och prövat det som verkligen gymnastiserar, rakriktar, lösgör och samlar din häst. 

"Låt mig visa hur ni kan anta gravitationens utmaning & röra er som ett" 

Hos mig kan du utbilda dig genom onlinekurser i Integrerad Ridkonst; "Lyft din ridning - flera nivåer!"  Du kan också gå kurser i Integrerad Ridkonsti Sverige och Norge. Och för dig som verkligen vill gå på djupet med din ridutbildning eller också vill undervisa andra har vi en utbildning till diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst.

Du får lära dig hållbar ridning som gör hästen starkare, friskare och gladare. Min strävan är att möta dig och din häst med ett genuint tilltal där ni är.

Genom våra utbildningar i Drangelska Ridinstitutets regi vill jag bidra till att höja nivån på ridkunnandet i Norden.
Och just dig vill jag ge dig möjligheten med onlinekursen "Lyft din ridning - flera nivåer!"