Små steg ger dig

stora lyft i din ridning

Lyft din ridning är till dig som vill... 

 • utforska vad hållbar och gynnsam träning är
 • lära dig att stärka hästens rygg och bakdel
 • utveckla mer närvaro med hästen 

 • undvika skador och dyra veterinärbesök

 • följa ett stegvis upplagt program med helhetssyn 

 • utbilda din häst gediget och beprövat efter dess natur

Scrolla ner för mer info om utbildningen!

Ställ mig på väntelistan för nästa kursstart 17 november.
TaboorakriktningridhusetBrollsta2020ht-edited
Skarmavbild-2021-08-09-kl.-22.13.55-edited-edited

Ta dig från motstånd och frustration till ridning i lätthet och en stark, glad häst!

 • Har du en häst som ska sättas igång, ridas in, skolas om, eller en äldre häst som behöver förbättra sin styrka och smidighet?
 • Har du en känsla av att det måste finnas något annat sätt att träna på som ger mer lätthet och är roligt? 
 • Vill du ha tät återkoppling på det du gör och veta vad som är viktigt att tänka på så att du inte lär in fel? 
 • Vill du dessutom lära dig hur du ska utföra det, så att din häst blir stark över rygg och bakdel?

I intensivkursen Lyft din ridning - Steg 1 jobbar vi med några handplockade övningar efter den senaste forskningen om inlärning och att skapa goda rutiner.

 • Drangelska Ridinstitutet
  Gunilla Stjernström Öhman

  Har äntligen förstått hur bogarna fungerar. Så roligt! Christina, dina råd och tips i kursen har varit så bra! Rekommenderar verkligen din kurs även för ridskoleryttare.

 • Drangelska Ridinstitutet
  Viveca Tham Bränge

  Den här kursen ger mig så mycket kunskaper och insikter. Både om mig själv som ryttare och om min hästs behov av ett nytt grundtänk från mig angående vår träning

 • Drangelska Ridinstitutet
  Skärmavbild 2021-09-03 kl. 15.12.51

  Jag vill verkligen tacka för en suverän kurs! Jag har gått onlinekurser tidigare men aldrig haft så mycket relevant material och stöd att tillgå. Mycket bra med ett sånt djup och att få bakgrunden till övningarna. Materialet är perfekt att hämta inspiration ifrån när motivationen är låg. Ser fram emot en uppföljning!

Du får återkoppling av
vårt team regelbundet

Skicka in din fråga till din slutna studiegrupp på Facebook med bilder eller film innan deadline. Teamet på Drangelska Ridinstitutet svarar på dina frågor varje vecka.

Lär dig genom att följa din egen och andras utveckling

Filma ditt övande till varje vecka. I början av kursen får du en instruktion på hur du gör. Du behöver ingen extra person som hjälper dig och ingen dyr utrustning.

Genom att filma dig själv ser du hur du och din häst utvecklas och bygger styrka, smidighet och koordination.

Lär dig också genom att se kommentarerna till andras frågor och filmer.

När du går kursen Lyft din ridning - Steg 1 har du tillgång till allt kursmaterial i sex månader.

Efter kursen kan du fortsätta till nästa, Steg 2. Eller stanna kvar på den nivå där du är tills att du känner dig redo att gå vidare.

Här ställer du dig på väntelistan till nästa kursstart.
Skarmavbild-2021-08-09-kl.-21.27.51-edited-edited

Du har möjlighet att utveckla din häst och dig på riktigt

Många ryttare känner att de har ridit mycket och länge och ändå så är det samma tragglande. En del tror att det måste vara så, att det inte finns något annat, enklare, roligare och mer angenämt sätt.

Men det gör det! Det är fortfarande ambitiöst arbete, men med mindre motstånd och kamp och mer i samklang med hästens natur. 

I Lyft din ridning - Steg 1

 • Gör vi samma övningar samtidigt och går framåt steg för steg. Vi övar tillsammans med tät återkoppling
 • Arbetar vi koncentrerat och gemensamt, som på ett slags Boot-camp
 • Får du under sex veckor möjlighet att skapa goda vanor och rutiner för ett stärkande, gymnastiserande arbete med din häst
7J6A6148-edited-edited

Nästa kurs startar den 17 november.

Ordinarie pris är 4 950 kr.

Ställ dig på väntelistan nu, så säkrar du en plats. Då får du också info om ett Early Birdpris när det börjar närma sig.

Kunskap är lätt att bära  

 • Första tillfället vi ses är via Zoom vid kursstart den 17 november. Vårt möte spelas in så du kan se det även i efterhand
 • Du får dina första övningar cirka 10 dagar innan så att du kan förbereda frågor
 • Då får du också inbjudan till din studiegrupp på Facebook
 • Därefter svarar vi på dina frågor varje vecka med totalt 6 tillfällen
 • Utbildningsplatsen är där du vill med din dator eller mobiltelefon

Välkommen till ett nyfiket och utforskande förhållningssätt som
garanterat stärker och utvecklar både dig och din häst! 

Bli en bättre ryttare!

För att bli en bättre ryttare behöver du bli medveten om vanemässiga mönster i kroppen. Hur du går och står och tänker och känner. Likadant är det med din häst och också dess emotionella reaktioner på utbildningen.

Många ryttare tänker att de bara ska rida: ofta och mycket, så att svetten lackar eller så försiktigt som möjligt. De blir frustrerade över att det ändå inte känns harmoniskt eller att hästen visar ovilja eller är stökig och stressad, eller till och med blir halt - igen. 

I vårt utbildningsprogram Lyft din ridning lär du dig att ändra dessa vanemässiga mönster till sådana som är bra för dig och din häst. Kroppsligt och mentalt. En medveten ryttare är en ryttare som arbetar nyfiket och utforskande. Allt kommer att gå så mycket lättare. Glöm kamp, skav, motstånd och spänning!  

Du kan ta dig steg för steg genom utbildningsprogrammet och utbilda din häst till att vara gediget liksidig, lösgjord och självbärig. Detta oavsett om din häst är äldre, unghäst eller en häst under igångsättning efter en skada. Eller om du rider på ridskola.

Lyft din ridning är för dig som:

 • Vill veta att din träning gör din häst stark och är bra för den
 • Längtar efter att ha en god känsla när du lämnar stallet
 • Vill ha ett steg för steg koncept att följa
 • Söker ett utbildningskoncept som leder framåt oavsett vilken sorts häst du har
 • Anar att du måste göra något annat än det vanliga om du ska få en förändring

Lyft din ridning är inte för dig som:

 • Tror att någon annan ska göra jobbet
 • Tror på quickfix och inspänningstyglar
 • Vill fortsätta att göra som du alltid gjort
 • Tänker att din häst bara är dum och ovillig
 • Härmar andra ryttare med helt andra förutsättningar

Christina Drangel, ridlärare sedan 39 år:

Jag får anstränga mig för att minnas hur det var och kändes, för det är längesedan nu.

Då, när det var en kamp med mig själv och mot hästen och när så mycket handlade om att försöka dölja och skyla över det som inte fungerade. Eller undvika det helt och hållet.

Min häst var svår att sitta ner på, svår att få att gå på tygeln, ena dagen gick det bättre och nästa jättedåligt. Och ofta visste jag inte varför det blev på det ena eller andra viset. Det var inte fel på min ambition. Jag lade ner all min tid och alla mina sparpengar på ridlektioner och det senaste i utrustningsväg.

Under alla de där tidiga åren mötte jag en ridning som inte gynnade hästarna. Som gjorde dem inåtvända, arga, motvilliga. Som resulterade i att de sparkade, skenade och bets. Och jag fick höra att allt man skulle göra var att sätta sig i respekt, visa vem som är ledaren: Använda makt och höja rösten.

Tack och lov är det inte längre så. Jag vet vad jag gör och jag vet hur jag ska lägga upp det. Jag reder ut svårigheterna och jag vet varför jag gör vissa övningar - och varför jag inte gör andra övningar med just den hästen. Hur kommer det sig?

Jag kunde helt enkelt inte sluta fundera över vad som var fel. Jag tog mig över två kontinenter i sökandet efter ett annat sätt att rida och vara tillsammans med hästen.  Jag läste massor av böcker på tre olika språk och märkte att den gamla, beprövade kunskapen helt enkelt tappats bort.

Det finns en annan väg! När jag fick uppleva hur engagerande och roligt det var att umgås med min häst och att rida, blev det svårt att hålla detta för mig själv. Också för att jag vill göra det bättre för våra hästar bestämde jag mig till slut för att dela med mig av den här kunskapen till andra hästälskare.

Nu är det din tur att påbörja förvandlingen från en kämpande, ryttare med en stånkande häst till ett ekipage som utstrålar teamwork och samarbetsglädje. Välkommen till en ridutbildning som får det att fungera!

Här berättar jag mer om min utbildning Lyft din ridning.
EgoochTaboo-edited

Studier online – är det svårt och trassligt eller alldeles underbart?

Allt du behöver är en mobiltelefon och/eller en dator

Den portal vi använder för kursen heter Simplero och vid starten får du ditt unika användarnamn och lösenord som du använder för att komma in i portalen när som helst.

Varje vecka får du återkoppling i din slutna Facebookgrupp. Du filmar dig själv och lägger upp i gruppen. Vi går igenom hur du ska göra. Det är otroligt viktigt att se sig själv göra övningarna och inte bara lyssna till någon annans bedömning. Här får du chansen att ge dig själv återkoppling: Vad var du särskilt nöjd med och vad vill du utveckla ytterligare?

Du får övningarna allteftersom kursen fortskrider. Vi arbetar koncentrerat och gemensamt och återkopplar tills att övningen verkligen sitter. Du kan jobba på utan stress och du tar med dig lektionen dit du vill i din mobil eller dator.

Har du hörlurar kan du lyssna "hands free" medan du rider eller sköter om hästen. Och det är lätt att gå tillbaka och lyssna en gång till eller se en video ytterligare gånger för att verkligen ta in lektionen.

Tveka inte att säkra din plats redan nu!

Ja, jag vill stå på väntelistan till nästa kursstart 17 november!