Bli diplomerad

ridlärare!

Förbättra ditt ridkunnande   

Lär dig guida andra

 

 

  

 

 

 

Vill du också...

 • Fördjupa dina ridkunskaper 
 • Lära dig hur man utbildar en häst från grunden
 • Vara med och skapa väl fungerande ekipage
 • Guida andra i Integrerad ridkonst

Integrerad Ridkonst ger dig möjligheter

Nyckeln till en sund, stark och samarbetsvillig häst ligger i hur du utbildar den. Hur du gör övningarna i ridhandboken, inte att du gör dem.

Här får lära dig att utbilda din häst från grunden med fokus på rakriktning och lösgjordhet. Dessa två bildar grunden för ett samspel i balans och harmoni. Hästen uppmuntras till självbärighet genom hela grundutbildningen. Något som är en förutsättning för att den lätt ska kunna samla sig och bära dig med lätthet.

Kort sagt får du lära dig ridning som är bra för hästen. Och du kommer att kunna avgöra ifall den ridning du ser är det. Eller om den faktiskt är rent skadlig för hästen. 

Du kommer att känna dig trygg i att utbilda din häst på ett gynnsamt sätt. Samtidigt får du verktygen till hur du kan förmedla dina kunskaper till andra på ett pedagogiskt och effektivt sätt. 

Investering som lönar sig på flera plan

Grunden läggs för en sysselsättning som ridlärare. Det är en investering som du kommer att ha glädje av för all framtid oavsett om du vill undervisa andra eller ej.  

Om du redan är verksam som ridlärare kommer det integrerade förhållningssättet tillsammans med nya insikter att ge dig näring till din undervisning för lång tid framåt. Dessutom får du tillgång till ett nätverk av likasinnade inom den Integrerade ridkonsten och möjligheten att fortsatt förkovra dig genom fördjupningskurser. 

Så här tycker de som gått utbildningen!

 • “Efter att ha jobbat som instruktör i drygt 20 år började jag på utbildningen i Integrerad ridkonst. Den har tillfört otroligt mycket till min egen ridning och därmed till mina elever.
  Jag rekommenderar den här utbildningen till alla som vill gå ett steg längre i sin ridning och vill ha en djupare förståelse för den!”

  Ridinstruktör & Diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst

 • “Den bästa investeringen jag gjort!
  Jag rekommenderar utbildningen till alla som vill ta ett stort kliv framåt och utvecklas. Utbildningen ger dig bra verktyg för att utveckla din egen ridning och kroppsuppfattning. Det ger en bättre förståelse så att du kan förmedla dina kunskaper eleverna. Det bästa av allt är att man får tillgång till ett fantastiskt nätverk av kollegor!”

  Diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst

 • “”Utbildningen har lärt mig att samspela med min häst på ett holistiskt hållbart sätt. Den är fri från prestige och prestation. Jag har fått kunskap och möjlighet att utvecklas i min takt som hobbyryttare. Att uppleva hur min häst blir starkare, gladare och piggare av den gymnastiserande ridningen, arbetet vid handen, ttoucherna och tteam är ren lycka. Rekommenderas till dig som vill njuta fullt ut med din häst på ett glädjerikt och hållbart sätt. ””

  Ledarutvecklare & Diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst

 • “Utbildningen har gett mig en djupare insikt i hästens rörelsemönster och förklaringar på varför hästen gör si eller så i olika situationer.
  Jag uppskattar helheten; att vi går på djupet och anpassar ALLT efter VARJE hästs behov både fysiskt och psykiskt, att den innehåller många olika typer av träning, både avsuttet och uppsuttet.
  Efter utbildningen kände jag mig som en fullt utbildad personlig tränare för häst. Samtidigt insåg jag hur lite jag kunde om hästar och vilken ocean av kunskap som finns. Min nyfikenhet och resa har bara börjat. Resan är målet och jag njuter av varje dag framåt i lärandet.”

  vd xl Outdoor & Diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst

 • “Jag har under alla mina år som hästägare sökt en inriktning där det finns en röd tråd som går att följa från dag ett, både när det gäller ridningen och det avsuttna arbetet. Det här är en helt unik utbildning som ger dig oerhört mycket kunskap och förståelse, för vad som krävs för att utvecklas som ryttare. Du får lära dig hur du på bästa sätt guidar din häst till att bli stark och hållbar. Jag rekommenderar den här utbildningen till alla som vill utforska och utveckla sin ridning.”

  Diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst

Utbildningens upplägg: 

Diplomerad ridlärare - Steg 1. Den är upplagd över två terminer, vår och höst, eller höst och vår. Du deltar med egen häst. (Häst går att hyra i begränsad omfattning vid behov.)

Det är sammanlagt 8 träffar som omfattar 3 dagar (mån-ons) dvs fyra träffar per termin. Mellan de båda terminerna läser du in online-kursen "Lyft din ridning - Niveau 2." Vid sista träffen har du möjlighet att ta examen.

Vi växlar mellan teori och praktik samt avsuttna och uppsuttna övningar. Mellan träffarna får du hemläxor. Träffarna äger rum på Stall Johannesberg som ligger ca 20 min från Arlanda. En förutsättning för att du ska kunna söka är att du har gått vår online-kurs "Lyft din ridning - flera nivåer!"

Efter att du har gått Steg 1 kan du delta i Fördjupningskurser och FORTsättningskurser. Du kan också söka till Steg 2 efter att ha varit verksam i minst 2 år. Där fokuserar vi mer på själva utlärande. Vi har också en Master-utbildning för dig som vill förkovra dig ytterligare i din ridning.

Boka gärna en telefontid via mail om du vill veta mer om vad utbildningen kan ge dig. Skicka ett mail till: drangelskan@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Gör så här: 

1) Gå vår online-kurs "Lyft din ridning - flera nivåer!"  

2) Skicka in din ansökan till Diplomerad ridlärare - Steg 1. Klicka här för att fylla i ansökan! 

3) Avvakta besked om ifall du har blivit antagen. Vid fullt deltagarantal, max 8 st sätter kursen i gång. 

4) Startdatum meddelas senast 6 veckor innan utbildningen startar. Ibörjan av höst- eller vårterminen.

5) Betala in anmälningsavgiften mot faktura för att säkra din plats. *

Om du vill kan du boka gärna en telefontid via mail för att få reda på mer om vad utbildningen kan ge dig.

Skicka ett mail till: christina@drangelska.se

* Anmälningsavgiften på 5300 kr inkl 6 % moms erläggs i samband med antagningen till utbildningen. 

 

Betalningsupplägget ser ut så här: 

När du har bestämt dig så börjar du med att gå vår onlinekurs: 

"Lyft din ridning - flera nivåer!" (Pris 7950 kr)

Om du redan har gått den kan du ansöka direkt genom att klicka här! 

När/Om du blir antagen betalar du 5300 kr i anmälningsavgift. Därefter betalar du varje träff (sammanlagt åtta träffar) 4240 kr mot faktura (ca 4 veckor innan varje tillfälle). 

Obs! Du betalar inte hela kursen på en gång!

Efter de första fyra träffarna får du tillgång till online-kursens andra del "Lyft din ridning - Niveau 2." utan ytterligare kostnad.

Kost, logi och box betalar du direkt till den som driver ridanläggningen där vi befinner oss. (Stall Johannesberg i Gottröra).

Utbildningskostnaden exklusive kost och logi & box uppgår till sammanlagt 42 800kr.

Alla priser är inkl 6 % moms. 

Boka gärna en telefontid via mail så berättar jag mer om vad utbildningen kan ge dig. Maila till : christina@drangelska.se