Drangelska ridinstitutet

Klassisk dressyr med modern pedagogik och helhetstänk

drangelska_web.jpg

Ridning är till för både hästen och människan. Den ska ge ett fysiskt och psykiskt mervärde för båda – då talar vi om god ridning. Men hur når man den där magiska mixen.

Sund utveckling av såväl häst som människa
Vi tror på att se helheten. Alla pusselbitar måste vara på plats – allt har betydelse: din lösgjordhet, hästens lösgjordhet, utrustning och inte minst känslor och föreställningar. Vi lägger också mycket vikt vid hur inlärning fungerar, både för häst och människa, för att nå en sund utveckling av såväl den fysiska färdigheten och psykiska mognaden.

Harmoni och tillit med starka hästar och ryttare utan rädsla
Vi vill att fler ryttare ska få möjligheten att lära sig att rida sin häst korrekt över en höjd bröstrygg så att den kan få må bra och vara elastisk och stark i sin kropp. Vi vill också att fler människor ska få uppleva ett harmoniskt och tillitsfullt samarbete med hästarna utan rädsla.

Utbildning till ridlärare i Integrerad ridkonst
Vi vet hur man gör för att uppnå detta och vill gärna dela med oss av det. Eftersom det inte är någon så kallad quick-fix så gör vi det i form av vår utbildning till diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst. Ditt syfte behöver inte vara att bli ridlärare. Utbildningen vänder sig givetvis till alla som vill få kunskaper i Integrerad ridkonst och utveckas tillsammans med sin häst. De som blivit diplomerade ridlärare i Integrerad ridkonst och undervisar i denna lära/anda kallar vi för våra ambassadörer.

Vi har en vision
Vår vision är att med vår utbildning, våra ambassadörer och föreläsningar bidra till att höja nivån på ridkunnandet i Norden.

prinsen_charlotte_cavaletti.jpg

avdelare_nyhet.jpg

Sagt om utbildningen

Erika. S, elev i IRK VIII:
"Jag upplever verkligen att jag har förbättrats som ryttare under det här ett och ett halvt året, och kanske för första gången kan förklara varför jag gör saker närjag rider. Egentligen helt otroligt att jag har ridit så länge utan att ha den insikt, men jag är väldigt glad att jag har fått de insikterna nu.

Jag är så glad att du är min lärare, Christina! Jag hoppas verkligen att jag ska kunna fortsätta rida för dig. Det är imponerande hur du kan se vad ett ekipage behöver jobba med och vilken del som de ska börja med. Visst förstår jag att det handlar om erfarenhet, men jag är ganska säker på att du har ett stort mått talang för detta arbete. Det är väldigt lätt att rida för dig, även om det inte alls är lätt ibland."

Tidigare elever delar med sig. Läs mer

avdelare_nyhet.jpg

f_logo-2.jpg Följ oss på facebook! Sök även på gruppen Integrerad ridkonst International.

Nu laddar vi för Sparreholm!

sparreholm.jpg

Se oss på Sparreholms slott i helgen den 22-24 juli. Då medverkar vi i Arena2016 - festival för klassisk dressyr. Festivalen bjuder på clinics, lektioner, föreläsningar, uppvisningar, debatter och mässa med försäljning av utrustning för både häst och människa.

Se helgens program här

avdelare_nyhet.jpg

Säkra din plats till vår grundutbildning nu!

Höstens kursstarter:
Grundutbildning Integrerad ridkonst
IRK XIV startar den 12 september
IRK XV startar den 26 september

Anmäl och betala innan den 31 juli så får du "tidigt-ute-rabatt".

För mer info maila oss på drangelskan@gmail.com
eller ring 0703-123030.

avdelare_nyhet.jpg

Nu är snart tredje delen i handeln!

Du hänger väl med!
Följ Christina Drangels artikelserie i Hästfocus.

hastfokus_del1.jpg

avdelare_nyhet.jpg

Examen för IRK IX

ExamenIXnybild2.png

Nu har IRK IX tagit examen i Integrerad ridkonst! Grattis!

avdelare_nyhet.jpg

Nyhetsbrev

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Klicka här.

2016-07-19 Läs vårt senaste nyhetsbrev här

avdelare_nyhet.jpg

På bloggen

christina_blogg3.jpg

Christina Drangel

avdelare_nyhet.jpg

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in