Drangelska ridinstitutet

Klassisk dressyr med modern pedagogik och helhetstänk

drangelska_web.jpg

Ridning är till för både hästen och människan. Den ska ge ett fysiskt och psykiskt mervärde för båda – då talar vi om god ridning. Men hur når man den där magiska mixen.

Sund utveckling av såväl häst som människa
Vi tror på att se helheten. Alla pusselbitar måste vara på plats – allt har betydelse: din lösgjordhet, hästens lösgjordhet, utrustning och inte minst känslor och föreställningar. Vi lägger också mycket vikt vid hur inlärning fungerar, både för häst och människa, för att nå en sund utveckling av såväl den fysiska färdigheten och psykiska mognaden.

Harmoni och tillit med starka hästar och ryttare utan rädsla
Vi vill att fler ryttare ska få möjligheten att lära sig att rida sin häst korrekt över en höjd bröstrygg så att den kan få må bra och vara elastisk och stark i sin kropp. Vi vill också att fler människor ska få uppleva ett harmoniskt och tillitsfullt samarbete med hästarna utan rädsla.

Grundkurs och Utbildning till ridlärare i Integrerad ridkonst
Vi vet hur man gör för att uppnå detta och vill gärna dela med oss av det. Eftersom det inte är någon så kallad quick-fix så gör vi det i form av vår utbildning till diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst. Första steget på vägen är en Grundkurs i Integrerad ridkonst. Den är öppen för alla som vill lära sig mer och bli sin hästs bästa hästägare. Den vänder sig till alla som vill få kunskaper i Integrerad ridkonst och utvecklas tillsammans med sin häst. De som vill gå vidare kan söka till diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst och de som undervisar i denna lära/anda kallar vi för våra ambassadörer.

Vi har en vision
Vår vision är att med våra föreläsningar, utbildninga och våra ambassadörer bidra till att höja nivån på rid- och hästkunnandet i Norden.

prinsen_charlotte_cavaletti.jpg

avdelare_nyhet.jpg

Sagt om utbildningen

Erika. S, elev i IRK VIII:
"Jag upplever verkligen att jag har förbättrats som ryttare under det här ett och ett halvt året, och kanske för första gången kan förklara varför jag gör saker närjag rider. Egentligen helt otroligt att jag har ridit så länge utan att ha den insikt, men jag är väldigt glad att jag har fått de insikterna nu.

Jag är så glad att du är min lärare, Christina! Jag hoppas verkligen att jag ska kunna fortsätta rida för dig. Det är imponerande hur du kan se vad ett ekipage behöver jobba med och vilken del som de ska börja med. Visst förstår jag att det handlar om erfarenhet, men jag är ganska säker på att du har ett stort mått talang för detta arbete. Det är väldigt lätt att rida för dig, även om det inte alls är lätt ibland."

Tidigare elever delar med sig. Läs mer

avdelare_nyhet.jpg

f_logo-2.jpg Följ oss på facebook! Sök även på gruppen Integrerad ridkonst International.

Kunskap är lätt att bära

harmoni_helhet3.jpg

Vi startar kontinuerligt Grundkurser i Integrerad ridkonst för dig som vill bli din hästs bästa ägare. Och för dig som vill utvecklas optimalt tillsammans med din häst och lära dig rida på ett sätt som gynnar din häst både fysiskt och psykiskt!
Den är också förutsättningen för att kunna söka vidare till vår utbildning till Diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst. Anmäl dig nu!

avdelare_nyhet.jpg

Säkra din plats nu!

Diplomerande grundkurs i Integrerad ridkonst

Kursstarter:

Den 3 mars börjar en utbildningsgrupp som äger rum på weekenden, fre-sön. Först till kvarn!

IRK XVI startar den 20 februari 2017, äger rum mån-ons

Anmäl och betala sex veckor innan så får du "tidigt-ute-rabatt".

För mer info maila oss på drangelskan@gmail.com eller ring 0703-123030.

avdelare_nyhet.jpg

Nu är sjätte delen i handeln!

Du hänger väl med!
Följ Christina Drangels artikelserie i Hästfocus. Den här gången handlar det om hur man kan lägga upp ett ridpass.

hastfokus_del1.jpg

avdelare_nyhet.jpg

Rakriktning och flexormönster

Vill du veta mer om rakriktning och flexormönster och på vilket sätt det gynnar din häst och din ridning. Vi visar och berättar hur vi går tillväga för att rakrikta hästen och förbättra dess förmåga att bära sin ryttare på ett gynnsamt sätt.

Stall Johannesberg den: 1 november och 29 november kl 18.45-21.00

Anmäl dig till: drangelskan@gmail.com Kostnad 100 kr inkl fika.

avdelare_nyhet.jpg

Nyhetsbrev

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Klicka här.

2016-12-13 Läs vårt senaste nyhetsbrev här

avdelare_nyhet.jpg

På bloggen

christina_blogg3.jpg

Christina Drangel

avdelare_nyhet.jpg

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in