Meny

Klassisk dressyr med modern pedagogik och helhetstänk

drangelska_web.jpg

Ridning är till för både hästen och människan. Den ska ge ett fysiskt och psykiskt mervärde för båda – då talar vi om god ridning. Men hur når man den där magiska mixen.

Sund utveckling av såväl häst som människa
Vi tror på att se helheten. Alla pusselbitar måste vara på plats – allt har betydelse: din lösgjordhet, hästens lösgjordhet, utrustning och inte minst känslor och föreställningar. Vi lägger också mycket vikt vid hur inlärning fungerar, både för häst och människa, för att nå en sund utveckling av såväl den fysiska färdigheten och psykiska mognaden.

Harmoni och tillit med starka hästar och ryttare utan rädsla
Vi vill att fler ryttare ska få möjligheten att lära sig att rida sin häst korrekt över en höjd bröstrygg så att den kan få må bra och vara elastisk och stark i sin kropp. Vi vill också att fler människor ska få uppleva ett harmoniskt och tillitsfullt samarbete med hästarna utan rädsla.

Grundkurs och Utbildning till ridlärare i Integrerad ridkonst
Vi vet hur man gör för att uppnå detta och vill gärna dela med oss av det. Eftersom det inte är någon så kallad quick-fix så gör vi det i form av vår utbildning till diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst. Första steget på vägen är en Grundkurs i Integrerad ridkonst. Den är öppen för alla som vill lära sig mer och bli sin hästs bästa hästägare. Den vänder sig till alla som vill få kunskaper i Integrerad ridkonst och utvecklas tillsammans med sin häst. De som vill gå vidare kan söka till diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst och de som undervisar i denna lära/anda kallar vi för våra ambassadörer.

Vi har en vision
Vår vision är att med våra föreläsningar, utbildninga och våra ambassadörer bidra till att höja nivån på rid- och hästkunnandet i Norden.

prinsen_charlotte_cavaletti.jpg

avdelare_nyhet.jpg

Sagt om utbildningen

Erika. S, elev i IRK VIII:
"Jag upplever verkligen att jag har förbättrats som ryttare under det här ett och ett halvt året, och kanske för första gången kan förklara varför jag gör saker närjag rider. Egentligen helt otroligt att jag har ridit så länge utan att ha den insikt, men jag är väldigt glad att jag har fått de insikterna nu.

Jag är så glad att du är min lärare, Christina! Jag hoppas verkligen att jag ska kunna fortsätta rida för dig. Det är imponerande hur du kan se vad ett ekipage behöver jobba med och vilken del som de ska börja med. Visst förstår jag att det handlar om erfarenhet, men jag är ganska säker på att du har ett stort mått talang för detta arbete. Det är väldigt lätt att rida för dig, även om det inte alls är lätt ibland."

Tidigare elever delar med sig. Läs mer

avdelare_nyhet.jpg

f_logo-2.jpg Följ oss på facebook! Sök även på gruppen Integrerad ridkonst International.

Få vår kunskap online!

Skarmavbild-2017-11-29-kl.-22.02.31.png

Vi har en uppskattad online-kurs!

Står du på vår lista så får du en rejäl rabatt!

Finns du med på maillistan får du kursplatsen för 3590 kr (ord. pris 5590 kr).
Du får även regelbundet mail med tankar, tips och idéer ur min vardag som ridlärare.
Klicka på bilden för att ladda hem pdf:en ”10 saker du vill veta om rakriktning” och samtidigt skriva upp dig på listan!

Starta sommaren fulladdad med inspiration för att kunna "Lyfta din ridning - flera nivåer!"

Gå en 3-dagars grundkurs!

harmoni_helhet3.jpg

Vi håller regelbundet Grundkurser i Integrerad ridkonst för dig som vill bli din hästs bästa ägare. Du behöver alltså inte teckna dig för hela vår långa utbildning längre. Du kan gå våra grundkurser ändå!

Dessa är förutsättningen för att kunna söka vidare till vår utbildning till Diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst. Maila för mer info: drangelskan@gmail.com

Diplomerande grundkurs i Integrerad ridkonst

Den 10-12 september 2018 kan du gå en fristående kurs i Integrerad ridkonst i tre dagar och se om vårt sätt passar dig! Maila oss för att ansöka om en plats: drangelskan@gmail.com

Klicka på bilden ovan för att få mer information!
Vi är på Stall Johannesberg utanför Rimbo.

avdelare_nyhet.jpg

Här kan du läsa mer om vår online-kurs!

Spirit.jpg Klicka på bilden!

avdelare_nyhet.jpg

Smakprov via mail

18881399_6066897229362_7842025093201920000_n.png

Om du ännu inte har laddat hem "Grejen med rakriktningen"* så kan du göra det här! Då får du regelbundet smakprov på vad vi erbjuder i vår utbildning via mail.

avdelare_nyhet.jpg

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in