Meny

Sagt om utbildningen

Elevers tankar om utbildningen till ridlärare i Integrerad ridkonst

Erika Sörqvist:
"Jag är så himla glad att jag har möjligheten att träna för dig! Jag känner mer och mer att jag har valt helt rätt för mig. Det är precis det här jag behöver. Jag uppskattar särskilt mycket hur du har förmågan att ge kritik på ett konstruktivt sätt, jag har aldrig upplevt att jag har känt mig nedslagen efter ett träningspass och jag tror inte att någon av de andra gör det heller. All feedback du ger mig är så tydlig och klar, och inte sagd på ett negativt sätt. Jag tycker att det är väldigt skönt att vara på en plats där man inte jobbar med negativ kritik, utan enbart lyfter det positiva. Att vara på plats på Johannesberg inspirerar mig väldigt mycket och gör att jag känner mig som en bättre ryttare och hästmänniska för varje gång jag är där.

Jag tycker att upplägget fungerar väldigt bra också. För mig personligen så blev jag inte lika trött efter varje dag den här gången, vilket jag tror beror på att jag känner alla (mer eller mindre) nu och att jag vet lite mer vad jag kan förvänta mig. Jag tycker mycket om att vi nästan hela tiden för ett samtal, oavsett om det är när vi har teori eller när vi praktiskt hanterar hästarna. Jag tycker att blandningen av teori och praktik funkar bra. Och jag är SÅ tacksam för att du har introducerat oss till feldenkreis och tteam och ttouch! Den skillnaden som jag märker när jag använder dessa metoder, på mig själv eller på hästarna, är helt otrolig. Jag trodde aldrig att så lite påverkan kunder göra skillnad.

Så tack för ett par kunskapsfyllda, roliga och härliga dagar!"

Frida Stensson:
"För mig var utbildningen i Integrerad Ridkonst full med kunskaper som jag sedan dess har kunnat kultivera och utveckla för att passa min egen verksamhet, en inkörsport till en ridning men framförallt ett helhetstänk kring häst och undervisning som känns väldigt rätt för mig. Framförallt har utbildningen öppnat dörrar och låtit mig bli en del av ett nätverk med underbara hästmänniskor runt om i Norden, som delar samma värderingar och kärlek till hästen, det var nog det bästa av allt."

Mette Lindblad:
Skönt att bra ridning sprids över landet! Kan fortfarande minnas lektioner för dig på appaloosan Ruby - hur du kom åt något som ingen tidigare lyckats med - det var magiskt för mig! Du fick mig att känna och slappna av. Det var mitt viktigaste utvecklingssteg inom ridningen."

Hanna Goding:
"Utbildningen var mitt första steg mot en bättre ridning. Teorilektionerna gav mig möjligheten att börja ifrågasätta och tänka själv. Fritt. För evigt tacksam" Hanna

Lovisa, 20 år nuvarande elev:
"Nu, när mer än halva utbildningen är avklarad så kan jag känna att jag börjar förstå och uppskatta ditt sätt att undervisa oss. Till din utbildning kommer entusiastiska och färgsprakande hästmänniskor, alla med ett eget bagage av erfarenheter och sätt att träna och tänka på. Det som sedan skiljer från en traditionell utbildning är att dessa människor inte stoppas in i en maskin som färdigprogrammerar och pluppar ut likadana instruktörer i fyrkantiga små kuber. Vi får möjlighet att fortsätta att behålla vårt bagage, våra tankar och får lärdom om att sanningen om ridning måste vi upptäcka själva. Det som är min sanning är inte någon annans sanning, just för att den bygger på personliga aha-upplevelser.

Fram tills, typ nu, har jag saknat att du inte har varit Den Store Ridläraren, som har predikat och berättat hur det ska vara. Det är utmanande och jobbigt att kastas ut i det okända och att allt varit flytande och svårt att greppa. Nu börjar alla upplevelser att bli överblickbara och inta någon slags form, och den formen är till vår allas store glädje allt utom fyrkantig."

Senast uppdaterad 151107