Meny

Integrerad ridkonst

I samklang med hästen, ryttaren & gravitationen

Capriole.jpg.jpg

Konceptet

Integrerad ridkonst har utvecklats efter kunskaper om rörelse och inlärningspedagogik relaterat till den klassiska ridningens grundprinciper. Integrerad ridkonst är starkt påverkad av Feldenkraismetoden (Moshe Feldenkrais) och Tellington-metoden (Linda Tellington-Jones) och även av centrerad ridning (Sally Swift). Det är en ridning som tar hänsyn till hästens natur.

Målsättning

För att bli en skicklig ryttare behöver skola din kroppsuppfattning samt utveckla din koordination och timing.
Integrerad ridkonst har som målsättning att uppnå ett psykologiskt mervärde och att fysiskt bygga upp både häst och ryttare.
Genom Integrerad ridkonst får man en mer effektiv inverkan som kostar mindre kraft och ger större lätthet och elegans.
När man utvecklar sin kroppsuppfattning kan man rida med mindre negativ spänning. Det ger en bättre prestation och ett större välbefinnande hos såväl häst som ryttare.

Tillvägagångssättet

I Integrerad ridkonst använder vi framgångsrikt olika övningar för ryttaren utan häst så att eleven utvecklar sin kroppsuppfattning.På så vis förbättras koordination, smidighet och balans. Resultatet är en effektiv kommunikation mellan ryttare och häst. Hästen förstår vad det är den ska göra.

Denna metodik tillsammans med träningsfysiologiskt korrekt uppbyggda övningar gör att hästen bygger sin muskulatur på rätt sätt och kan bära ryttaren med lätthet och glädje. Vi fokuserar på att rida hästen på det för just den hästen bästa sättet där den blir stark, elastisk och lydig.

Vi vänder oss till dig som vill utvecklas som ryttare och vill utbilda din häst så att den blir stark, hållbar och glad. Du kan vara tävlingsryttare eller inte. Det viktiga är att du är intresserad av att se vad du kan göra att utbilda din häst och utvecklas som ryttare för ett hållbart och givande samarbete er emellan.

Integrerad ridkonst utbildar lärare som kan guida och stötta dessa ambitiösa ryttare i sin strävan.

Senast uppdaterad 180808