Meny

Christina Drangel

christina_drangel.jpg

Jag är ridlärare med tysk B-tränarlicens och diplomerad coach samt initiativtagare till Integrerad ridkonst.

Efter att ha genomlevt och upplevt många olika lärare och metoder och utbildningar beslutade jag mig för att sammanfatta det bästa av dessa och lägga till mina egna tankar och min personliga erfarenhet.

Metoden är att integrera de olika delarna i en och samma utbildning, att hitta den magiska mixen. Integrerandet av de olika komponenterna är själva konsten.

Tillsammans med mina ambassadörer vill jag inspirera och bidra till en förändring till det bättre för hästar och ryttare.

Det började med ridskolan och Täby galopp

Allting började på ridskolan. Där växte jag upp, tillbringade all min lediga och ibland icke-lediga tid där. Med tiden kom jag också att sköta och rida fullblod på Täby Galopp. Med dessa erfarenheter i bagaget och fortfarande sökande efter ett annat förhållningssätt till hästar och ridning begav jag mig efter gymnasiet utomlands.

Linda Tellington-Jones och Sally Swift

I USA fick jag kontakt med Linda Tellington-Jones och utbildade mig till TTEAM-lärare och fick här många svar på hur man kan förhålla sig till hästen på ett annat sätt. I USA lärde jag också känna Sally Swift (Centrerad ridning) och fick lära mig ett annat sätt att tilltala ryttaren.

Tysk B-tränarlicens

I Tyskland fick jag förmånen att rida för fantastiska ryttarmästare och hästutbildare av den gamla goda skolan bl a Kurd Albrecht von Ziegner och Helmut Beck-Broichsitter. I Tyskland utbildade jag mig även till ”Reitwart” och tog sedermera min tyska B-tränarlicens.

Gått utbildning till Feldenkraispedagog

Vid det här laget förstod jag att det fanns de som älskade hästar och visste att utbilda dem. Men det var fortfarande ont om de som både älskade hästar och människor. Och för att guida ett ekipage behöver man känna sympati och respekt för båda parter. Och som om det inte räckte så måste man även ha goda kunskaper i hur de fungerar var för sig. Så det stod klart för mig att jag måste förkovra mig på människosidan och jag genomgick två olika utbildningar till feldenkraispedagog i Holland och Sverige.

Denna utbildning har följts av flera andra utbildningar bl a i Kroppspsykoterapi och till fäktlärare.

Gick från hoppning och fälttävlan till Akademisk ridkonst

Så småningom lade jag tävlingskavajen på hyllan och slutade med både fälttävlan och hoppning och förkovrade mig i Akademisk ridkonst med Bent Branderups i nio år. Min mesta lärare under denna tid var emellertid Aureolo XIII, en makalös häst!

Låter mig inspireras - och utvecklas

Andra lärare än de jag nämnt ovan som inspirerat och inspirerar mig är Anja Beran, Egon von Neindorff, Marc de Broissia och Paulo Bastos och förstås mina feldenkraislärare, Mia Segal och Gaby Jaron.

Daglig inspiration ger mig mina hästar, mina elever,mina ärliga barn och mina fantastiska kollegor i hästvärlden bl a Helene Stridbeck, Therese Lundberg och Pernilla Olausson.

Senast uppdaterad 170811