Meny

Klassisk dressyr - modern pedagogik

drangelska_web.jpg

Ställer du dig ibland frågan: "Går min häst i rätt form? Är mitt sätt att rida gynnsamt för min häst?"

Då har du kommit rätt. Hos oss får du lära dig vad som är en bra "form" är för just din häst i de olika faserna av utbildningen. För det ändras över tid. Och du får lära dig hur du kan rida så att det är gynnsamt för dig och din häst. Vill du dessutom att din häst ska uppskatta samvaron lika mycket som du. Då vill vi gärna hjälpa dig!

Integrerad ridkonst - främjar sund utveckling av såväl häst som människa
Vi tror på att se helheten – allt har betydelse: din lösgjordhet, hästens lösgjordhet, rakriktningen och inte minst känslor och föreställningar. Hur just du lär dig och hur just din häst lär sig är viktigt att ta reda på så att ni kan få mesta möjliga ut av undervisningen. Fokus ligger på rakriktning & lösgjordhet eftersom dessa två är grunden för resten; takt, kontakt, schwung och samling. Hos oss får du börja i rätt ände.

Harmoni och tillit med starka och följsamma hästar och ryttare
Hos oss får du lära dig att rida din häst korrekt över en höjd bröstrygg så att den kan må bra och vara elastisk och stark i sin kropp. Vi vill att fler människor ska få uppleva ett harmoniskt och tillitsfullt samarbete med hästarna utan stress & spänningar. Verktygen du får lära dig är bl a rakriktande arbete vid handen, i longering, genom långtygling, utan häst och givetvis också uppsuttet. Den integrerade ridkonstens väg är inte lättare men den leder dig och din häst rätt utan tråkiga senvägar. Resultatet är en rakriktad, lösgjord och harmonisk häst som kan samla sig och är självbärig.

Grundkurs och Utbildning till ridlärare i Integrerad ridkonst
Vi vet hur man gör för att uppnå detta och vill gärna dela med oss av det. Eftersom det inte är någon så kallad quick-fix så gör vi det i form av vår utbildning till diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst. Första steget på vägen är en Grundkurs i Integrerad ridkonst samt deltagande i vår online-kurs.

Båda är öppna för dig som vill lära dig mer och bli din hästs bästa personliga tränare. Den vänder sig till dig som vill få kunskaper i Integrerad ridkonst och utvecklas tillsammans med din häst. Vill du sedan gå vidare kan du söka till diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst.

Vi har en vision
Vår vision är att med genom föreläsningar, utbildning och våra ambassadörer bidra till att höja nivån på rid- och hästkunnandet i Norden.

prinsen_charlotte_cavaletti.jpg

avdelare_nyhet.jpg

Sagt om utbildningen

Erika. S, elev i IRK VIII:
"Jag upplever verkligen att jag har förbättrats som ryttare under det här ett och ett halvt året, och kanske för första gången kan förklara varför jag gör saker närjag rider. Egentligen helt otroligt att jag har ridit så länge utan att ha den insikt, men jag är väldigt glad att jag har fått de insikterna nu.

Jag är så glad att du är min lärare, Christina! Jag hoppas verkligen att jag ska kunna fortsätta rida för dig. Det är imponerande hur du kan se vad ett ekipage behöver jobba med och vilken del som de ska börja med. Visst förstår jag att det handlar om erfarenhet, men jag är ganska säker på att du har ett stort mått talang för detta arbete. Det är väldigt lätt att rida för dig, även om det inte alls är lätt ibland."

Tidigare elever delar med sig. Läs mer

avdelare_nyhet.jpg

f_logo-2.jpg Följ oss på facebook! Sök även på gruppen Integrerad ridkonst International.

Få vår kunskap online!

Skarmavbild-2017-11-29-kl.-22.02.31.png

Vi har en uppskattad online-kurs!

Står du på vår lista så får du en rejäl rabatt!

Finns du med på maillistan får du regelbundet möjligheten att köpa kursen till rabatterat pris; 3590 kr (ord. pris 5590 kr).

Du får även regelbundet mail med tankar, tips och idéer ur min vardag som ridlärare.

Klicka på bilden ovan för att ladda hem pdf:en ”10 saker du vill veta om rakriktning” och samtidigt skriva upp dig på listan!

Starta säsongen med inspiration för att kunna "Lyfta din ridning - flera nivåer!"

Har du gått online? Följ upp IRL!

harmoni_helhet3.jpg

Vi håller regelbundet Grundkurser i Integrerad ridkonst för dig som har gått vår online-kurs.

Nu kan du följa upp dina hemstudier i verkliga livet. Vi är hos Claudia i Varbergstrakten den 23-24 mars & hos Malin utanför Linköping 27-28 april.

Maila för mer info: drangelskan@gmail.com

Ps. Online-kursen är förutsättningen för att kunna söka vidare till vår utbildning till Diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst.

avdelare_nyhet.jpg

Här kan du läsa mer om vår online-kurs!

Spirit.jpg Klicka på bilden!

avdelare_nyhet.jpg

Smakprov via mail

18881399_6066897229362_7842025093201920000_n.png

Om du ännu inte har laddat hem "Grejen med rakriktningen" så kan du göra det här! Då får du regelbundet smakprov på vad vi erbjuder i vår utbildning via mail.

avdelare_nyhet.jpg

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in